روستای کندلوس ؛ از جاهای دیدنی تا آداب و رسوم قدیمی

 شمال کشور پر است از روستاهای کوچک و بزرگ که با طبیعت بکر خود می‌توانند هوش را از سر شما ببرند. کندلوس یکی از همین روستاهای ناب است! اگر برای تعطیلات نوروز در حال برنامه‌ریزی هستید و می‌خواهید چند روزی را در یکی از زیباترین روستاهای ایران تفریح کنید، تا انتهای این مقاله در کنار علی بابا باشید تا شما را با روستای کندلوس و ویژگی‌های آن آشنا کنیم.

روستای کندلوس کجاست؟‌

کندلوس نام روستایی بسیار زیبا و ییلاقی در استان مازندران است که با آب‌وهوای خوش و طبیعت خارق‌العاده خود، سالانه هزاران نفر از مردم را راهی شمال کشور می‌کند. این روستا در دامنه رشته‌کوه‌های البرز جا خوش کرده و با قدمت چندهزار ساله خود، یکی از مهم‌ترین روستاهای کشور نیز محسوب می‌شود. به بیان دیگر، در این دهکده به راحتی می‌توان رد پای تمدن قبل از میلاد مسیح، تمدن ایران پیش از اسلام و تمدن ایران بعد از اسلام را پیدا کرد.

کندلوس در مازندران

کندلوس 75 کیلومتر با نوشهر فاصله دارد و جزو بخش کجور محسوب می‌شود. برای رفتن به کندلوس، ابتدا باید خود را به جاده کرج به چالوس و 25 کیلومتری این شهر برسانید؛ سپس از دوراهی «دوآب» به سمت کجور حرکت کنید. در ادامه این مسیر به پل رودخانه چالوس می‌رسید و وارد جاده‌ای آسفالته می‌شوید. پس از آن کافی‌ست تابلوهای راهنما را دنبال کنید تا به روستای سرسبز کندلوس برسید.


چرا باید از کندلوس بازدید کنیم؟

محیط بسیار تمیز و خانه‌های قدیمی با طراحی سنتی، نخستین چیزی است که توجه شما را در ورود به این روستا جلب می‌کند. در گوشه‌وکنار روستا سطل‌های زباله متعددی قرار داده شده است تا فکر ریختن زباله روی زمین به فکر هیچ کسی خطور نکند. مردم می‌گویند این روستا هیچ‌وقت دزد نداشته و حتی گذرگاه رستم نیز بوده است.

بسیاری از افراد، کندلوس را با مردم خون‌گرم و مهم‌نوازش می‌شناسند؛ مردمی که حتی در سختی‌ها هم سفره محبت آنها برچیده نمی‌شود. شغل اصلی مردم این منطقه، کشاوزی و دامداری است. هرچند، برخی افراد نیز به صورت تخصصی در زمینه تولید و پرورش گیاهان دارویی فعالیت دارند.

روستای زیبای کندلوس

قدم زدن در کوچه‌های سنگ‌فرش‌شده روستا و تماشای خانه‌های قدیمی و کاه‌گلی روستا، از تفریحات اصلی گردشگران محسوب می‌شود. به علاوه، ترکیب بافت قدیمی و محیط سرسبز، چشم‌اندازی شگفت‌انگیز را خلق می‌کنند که حقیقتا در کمتر جایی می‌توان آن را مشاهده کرد.

البته زیبایی‌های روستای کندلوس به آب‌وهوای بسیار خوب و خانه‌های قدیمی محدود نیست؛ در این روستای ییلاقی، دیدنی‌های متعددی در انتظار گردشگران است که در ادامه نگاهی دقیق به آنها خواهیم داشت.

جاهای دیدنی روستای کندلوس

آبشار کندلوس

آبشار کندلوس

همانند بسیاری از روستاهای ایران، در اینجا نیز آبشاری پرآب و 10 متری به نام «آبشار کندلوس» وجود دارد که برای تفریح در کنار آن باید حدود یک‌ساعته پیاده‌روی کنید. این آبشار حدودا 5 کیلومتر با خود روستا فاصله دارد و در فصل بارش باران، حسابی پرآب می‌شود.

دیو چشمه

دیو چشمه

اطراف روستا، چشمه‌های آب معدنی سرد مختلفی وجود دارد که «دیو چشمه» بزرگترین آنهاست. آب این چشمه از دل زمین می‌جوشد و بی‌شک نوشیدن آن زیر آفتاب داغ تابستان، بسیار لذت‌بخش خواهد بود.

امام‌زاده فضل و فاضل

امام‌زاده فضل و فاضل

امام‌زاده فضل و فاضل از اماکن متبرکه و محبوب در میان مردم روستاست. این آرامگاه، برجی آجری و چهارضلعی با ایوانی چوبی دارد و در بخش شرقی روستا واقع شده است. در بخش داخلی نیز کتبیه‌ای همراه با آیات قرآن وجود دارد که بی‌شک برای گردشگران جذاب خواهد بود.

موزه گیاهان دارویی

موزه گیاهان دارویی

موزه گیاهان دارویی کندلوس، یکی از مهم‌ترین اماکن این روستاست که در سال 1365 با هدف کشت، پرورش، تولید و بسته‌بندی گیاهان معطر و دارویی تاسیس شد. این مجموعه که اسانس‌ها و روغن‌های گیاهی هم در آن تولید می‌شوند، به بستری ویژه برای کاشت گیاهان ژنتیکی نیز بدل شده است.

باغ بوتائیک با مساحت 10 هزار متر مربع، مهم‌ترین بخش از این موزه بزرگ است که محصولات آن به بسیاری از کشورهای دنیا صادر می‌شود.

موزه مردم‌شناسی

موزه مردم‌شناسی
عکس از سید محمد اکبر موسوی

کندلوس میزبان نخستین موزه روستایی جهان نیز هست. موزه مردم‌شناسی این روستا به صورت دوطبقه و با هدف حفظ فرهنگ و آثار بومی ساخته شده است و در آن می‌توان اشیای قدیمی، لباس‌های محلی و ابزارآلات کهن را پیدا کرد.

گفته می‌شود دکتر علی‌اصغر جهانگیری در ساخت و توسعه این موزه نقش پررنگی داشته است؛ کسی که در کودکی تصمیم گرفت میراث گذشتگان خود را در قالب یک موزه بزرگ، جمع‌آوری و حفظ کند.

حمام کندلوس

روستای کندلوس، یک حمام خزینه‌ای نیز دارد که به دوره قاجار نسبت داده می‌شود. اگر دوست دارید در این روستای زیبا سفری به دل تاریخ داشته باشید، حتما از حمام قدیمی آن بازدید کنید. نام این حمام در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است.

Comments

Popular posts from this blog

فرار از ویروس مهاجرت به روستا

آشنایی با روستای دشه - کرمانشاه

کوه های گل افشان