معرفی روستای لیقوان در تبریز

 

لیقوان,روستای لیقوان,معرفی روستای لیقوان

لیقوان پرجمعیت و بزرگترین روستاهای آذربایجان شرقی است

 

لیقوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان میدان‌چای بخش مرکزی شهرستان تبریز واقع شده‌است. لیقوان همواره تحت تأثیر اقلیم سردسیری سهند است. سراسر دره لیقوان تا سهند را گدازه‌های آتشفشانی پوشانده است. آب و هوای لیقوان در زمستان‌ها بسیار سرد و در تابستان‌ها معتدل و مطبوع و بی‌نظیر می‌باشد.پنیر و سفال‌گری این روستا معروف است. این روستا پیشتر لیوان و لوان هم نامیده می‌شد.

روستای لیقوان در تبریز:
تبریز از جمله شهرهای شمالی کشورمان ایران است که با توجه به شرایط جغرافیایی که دارا هست، حتی در گرمترین روزهای سال هم دارای آب و هوای خنک تری نسبت به بقیه ی شهرها می باشد. این شهر که در شمال غربی ایران واقع شده جاذبه های گردشگری و طبیعی بسیاری دارد که هر کدام سالانه افراد زیادی را به سمت خود جذب می کند،

پژوهشگران تاریخ و فرهنگ آذربایجان شرقی در رابطه با روستای لیقوان در تبریز گفته اند که پرجمعیت و بزرگترین روستاهای آذربایجان شرقی است، که در دره ای با صفا و دامنه کوه های سهند واقع شده است روستای تاریخی لیقوان می باشد.

روستای لیقوان در تبریز یکی از روستاهای آذربایجان شرقی است که در ۳۶ کیلومتری شرق تبریز و ۲۴ کیلومتری جنوب شهرستان باسمنج در دامنه کوه سهند قرار گرفته است و پس از گذر از روستاهای هروی و بیرق روستای لیقوان قرار گرفته است که منطقه ای خوش آب و هوا و سرسبز است. به گفته پژوهشگران تاریخی و فرهنگی آذربایجان شرقی روستای لیقوان در تبریز یکی از زیباترین، پرجمعیت و بزرگترین روستاهای آذربایجان شرقی است که در دره ای با صفا و دامنه کوه های سهند واقع شده است روستای تاریخی لیقوان می باشد.

 

لیقوان,روستای لیقوان,معرفی روستای لیقوان

روستای لیقوان در تبریز یکی از روستاهای آذربایجان شرقی است

 
فلسفه نامگذاری روستای لیقوان:
روستای تاریخی لیقوان که د‌‌‌‌ر زبان محلّی «لوان» یا «لیوان» (به معنای آب های گرم که از د‌‌‌‌امنه سهند‌‌‌‌ و از آثار آتشفشانی جاری می شود‌‌‌‌) می گویند‌‌‌‌، به استناد‌‌‌‌ شواهد‌‌‌‌ تاریخی، سکونت د‌‌‌‌ر لیقوان قد‌‌‌‌متی د‌‌‌‌یرینه د‌‌‌‌ارد‌‌‌‌ و این روستا ازمجموعه د‌‌‌‌ره های سهند‌‌‌‌ که همیشه آب های گرم آن جاری بود‌‌‌‌ه شکل گرفته است. د‌‌‌‌ره سبز لیقوان با آب و هوای کوهستانی و خنک و چشمه های آب گرم معروفی که د‌‌‌‌ارد‌‌‌‌، مهم ترین بهانه ای است که باعث شد‌‌‌‌ه به این منطقه لقب د‌‌‌‌ره بهشت داده شود.

ساختار اصلی روستای لیقوان در تبریز:
روستای لیوان در تبریز دارای ساختاری به اصطلاح پلکانی می باشد که به دلیل اینکه در این روستا اهمیت ویژه ای برای زمین های کشاورزی قائل بودند تماما روستا را بر روی صخره های حاشیه ی زمین بنا کرده بودند و به همین خاطر معماری این روستا به شکل پلکانی درآمده است.

 

لیقوان,روستای لیقوان,معرفی روستای لیقوان

روستای لیوان در تبریز دارای ساختاری پلکانی می باشد

 
جاذبه‌های تاریخی و گردشگری لیقوان:
- عمارت سنگی لیقوان (داش عمارت)

- پل حاج سالار لیقوان (حاج سالار کورپوسی): پل لیقوان یا پل حاج سالار لیقوان یکی از بزرگترین و معروفترین پلهای آذربایجان شرقی ست که درسال 1209 ه.ش  در این روستا ساخته شده است. قدمت این پل به دوره قاجار میرسد.  این پل تاریخی در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارۀ ثبت ۷۵۳۵ به عنوان یکی از آثار ملی  ایران به ثبت رسیده است.

- قبرستان تاریخی لیقوان: گورستان تاریخی لیقوان مربوط به قرن هفتم ه.ق می باشد. سنگ نوشته هایی قدیمی فراوانی روی قبرها قرار دارد  و جملات متعددی، به شکل ماهرانه روی سنگ ها حکّاکی شده. متاسفانه این قبرستان هم مثل بقیه قبرستان های تاریخی  از دست سارقان و سودجویان در امان نمانده و سارقان بعضی از آثار باستانی آن را غارت کرده اند. قبرستان لیقوان یکی ازآثار ملی ثبت شده ی ایران میباشد که در سالهای اخیر سازمان میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی اقدامات خوبی در جهت بازسازی آن انجام داده است.

- آب گرم طبیعی لیقوان: آب گرم لیقوان از تغییرات زیرزمینی و بقایای آتشفشان خاموش کوه های سهند شکل گرفته و یکی از بهترین و غنی‌ترین آب‌های معدنی منطقه می باشد.  آب گرم ایسّی سو در جنوب شرقي روستا و در کنار رودخانه ليقوان و چندین آبگرم کوچک و بزرگ دیگر به نامهای طوله سر، بارالی و باغچه قره وجود گرفته است که با پیوستن آنها رودخانه لیقوان به وجود می آید.

Comments

Popular posts from this blog

فرار از ویروس مهاجرت به روستا

آشنایی با روستای دشه - کرمانشاه

کوه های گل افشان